Forskellen på trehjulede cykler

Forskelle på trehjulede cykler?

For de fleste er en trehjulet cykel en winther trehjulet cykel. Men der findes rigtig mange forskellige modeller indenfor trehjulet cykel. Den klassiske trehjulede cykel fra Winther har i mange år været den foretrukne model i mange danske hjem. Cyklen havde man selv haft som barn og man vidste at Winther laver kvalitet og hvis man købte en trehjulet cykel fra Winther, så fik man en god og billig cykel, som kunne holde i mange år. Men med tiden er der kommet mange andre spillere på markedet og man kan derfor finde forskellige modeller i mange prisklasser. I mange institutioner finder man de lidt større trehjulede cykler fra Schwinn og i mange hjem finder man både den ”rigtige” trehjulede cykel fra Winther og fx Pukys tricykel eller en af deres trehjulede modeller.

Winther Trehjulet cykel.


Winthers trehjulet cykel findes i to forskellige modeller. Den som er mest kendt er en trehjulet cykel med tiplad. Denne model fås i lidt forskellige farver, man kan få en rød, to forskellige blå nuancer, en gul og sort, en grøn, en pink eller en trefarvet model. Herudover laver Winther også en trehjulet cykel uden tiplad som har en meget lav siddehøjde og hvor børnene derfor kan få glæde af denne cykel allerede fra 1 års alderen. En af de store fordele ved at købe en trehjulet cykel fra Winther er, at de har produceret cykler til det danske marked i rigtig mange år og de laver nogle cykler, som kan holde til den forholdsvis hårde behandling, som barnets første cykel får og så kan de holde til det danske vejr. Denne trehjulet cykel er en af de foretrukne hos danskerne og med god grund, men den har dog nogle få ulemper. For det første så kan den godt vælte, hvis barnet kører stærkt og drejer skarpt samtidig og for det andet, så kan man ikke købe en færdig skubbestang til denne cykel. Dette kan dog forholdsvis let konstrueres med et kosteskaft og lidt fingersnilde.

Puky trehjulet cykel.


En anden og meget vellidt trehjulet cykel er de meget flotte cykler fra Puky. Puky laver mange forskellige modeller indenfor trehjulede cykler. De mest købte modeller er de såkaldte CAT modeller men også rigtig mange har stiftet bekendtskab med den lille finde trehjulet cykel kaldet for Puky Fitsch. Når man vælger en trehjulet cykel fra Puky får man en tysk produceret cykel af høj kvalitet. Et gammelt ordsprog siger ”tysk grundighed” og dette er også gældende her. Pukys trehjulede cykler giver rigtig mange lækre detaljer, såsom håndbremse, skubbestang, friløbsautomatik og nogle rigtig flotte design. Desuden kan man vælge at købe Pukys flagskib indenfor trehjulede cykler – modellen tricyklen Puky City Premium, som kan benyttes både som klapvogn og legetøj. Tricyklen har mulighed for at man kan sætte fodhvilere over pedalerne, så barnet ikke kører rundt med fødderne og på sætning af skubbestang. Samtidig medfølger et lækkert polstret sæde, så barnet kan sidde behageligt i mange timer. Når man ikke vil benytte tricyklen som klapvogn, kan man let afmontere polstringen på sædet, fjerne fodstøtterne og skubbestanden og så kan barnet benytte cyklen, som en almindelig trehjulet cykel.

Schwinn Roadster trehjulet cykel.


Schwinn laver en trehjulet cykel som kaldes en Roadster. Denne model skiller sig meget ud fra alle de andre trehjulede cykler ved, at denne cykel er med gummihjul og almindelig slange i dækkene. Denne form for trehjulet cykel er oftest den model, som man ser i institutionerne. Det er en cykel, der koster lige i underkanten af 1000 kr. men en af de helt store fordele ved denne form for trehjulet cykel er, at denne i modsætning til de andre cykler med 3 hjul ikke kan vælte. Da barnet sidder meget lavt placeret på cyklen og da den både er forholdsvis tung og bred, så vælter den ikke – heller ikke hvis barnet kommer med høj fart og drejer meget skarpt. Hvis man gerne vil have en trehjulet cykel som ikke kan vælte, så skal man vælge en Roadster fra Schwinn. Da cyklen er med gummihjul og slang og ikke de mere massive hjul, som de andre trehjulede cykler er forsynet med, så giver en Roadset muligheden for at cykle også på græs og på fx grusvej. Hvis man bor på landet uden en asfalteret vej og gerne vil give sit barn en cykel, som de kan køre rundt på, så bør man vælge en Roadster, hvor en af de andre trehjulede cykler fungerer fint i et villakvarter, hvor man har mange steder med asfalt og andre former for fast underlag.

Priser på trehjulede cykler.


Priserne på en trehjulet cykel svinger fra omkring 500 kr. og helt op til et par tusinde, alt efter hvilken model man vælger. Hvis man gerne vil have en billig trehjulet cykel, så skal man gå efter en Winther eller en Puky, som begge ligger i prislejet omkring 500 kr. På tilbud kan man desuden være heldig at finde sin nye trehjulede cykel endnu billigere. Men som udgangspunkt skal man forvente at ofre en plovmand, hvis man vil have en cykel af god kvalitet. Man kan også med fordel kigge efter en brugt trehjulet cykel. Hvis man går efter de gode kvalitets mærker, så behøver man ikke købe en helt ny cykel. Man kan godt være heldig at finde en god brugt trehjulet cykel på fx den blå avis, gul og gratis, qxl eller andre steder. Hvis man kigger lidt og er lidt kritisk, så kan man godt være heldig at finde en brugt trehjulet cykel til salg, hvor cyklen er blevet passet godt på. Hvis man kan få fat i sådan en cykel, så kan man spare mange penge.
Find de bedste priser på trehjulede cykler i shoppen.

Skriv et svar