Fordelene ved en trehjulet cykel.

Når talen falder på en trehjulet cykel, så tænker langt de fleste kun på den som et stykke legetøj, som børn kan få rigtig mange timer til at få med. Og det er helt korrekt, at børn kan få mange times leg ud af at bruge en trehjulet cykel, hvis de får en god cykel, som passer i størrelsen og som de er trygge ved, men der er mange andre rigtig gode ting ved, at man lader sit barn benytte sig af en trehjulet cykel.

Trehjulet cykel – balance og muskler.

Barnet får ved brug af en trehjulet cykel styrket sine muskler og forbedre sit evne til at balancere. Når barnet skal sidde i sadlen, så er det nødvendigt at musklerne omkring rygraden og maveregionen spændes korrekt, da det overvejende er denne muskelgruppe, som barnet skal bruge for at kunne sidde lige på cyklen og holde sin overkrop i en position forholdsvis centreret over midten på cyklen. Når barnet desuden begynder at benytte pedalerne til at køre og sidenhen drejer på styret, så bliver disse muskler endnu mere nødvendige samtidig med, at de skrå mavemuskler bliver brugt endnu mere i forbindelse med sving på den trehjulede cykel. Herudover benyttes naturligvis både ben og armmuskler til at henholdsvis drive cyklen fremad og styre den trehjulede cykel.
trehjulet cykel

Trehjulet cykel – Koordineringsevne.

Ved at køre på en trehjulet cykel vil barnet evne til koordinering desuden blive udviklet gradvist. I første omgang skal barnet finde ud af at træde i pedalerne. Derved skal barnet koordinere sine ben, så det ene bevæger sig op, mens det andet lægger kræfter i den modsatte pedal og retning. Når barnet har opnået denne evne og fået koordineret disse to bevægelser er det tid til, at barnet skal koordinere sine arme samtidig, så det ikke kører den trehjulede cykel ind i den førstkomne mur eller træ og til sidst vil barnet lære at koordinere sin vægt sammen med de andre bevægelser for at kunne køre hurtigt rundt i sving og på snoede stier. Nogle trehjulede cykler er lettere at holde balancen på end andre og hvis her kan du læse mere om forskellen på trehjulede cykler.

Trehjulet cykel – Evnen til at planlægge.

Et barn skal lære at planlægge og de starter ud i det små. I første omgang lærer de, at hvis de kommer for tæt på brændeovnen, så brænder de sig og efterhånden lærer de at planlægge, så de slår en bue udenom brændeovnen, da de har lært at den er varm. De første gange at et barn kører på en trehjulet cykel, så kører de ind i en mur eller ud på græsplænen og så må de af og vende cyklen. Efterhånden så lærer de at planlægge deres rute og de vil lære at stoppe op og kigge hen af en sti for at tjekke, om det er muligt at køre denne vej, eller om de kan finde en rute, som giver dem mulighed for at cykle hele vejen.

Trehjulet cykel – Bevægelse mellem to punkter.

Børn vil gerne gøre så mange ting som muligt selv og dette gælder også i at kunne transportere sig selv. Når man skal ud at gå en tur, så vil man opdage at barnet beder op lov til at køre på sin trehjulede cykel ved siden af. Dette er ikke kun et udtryk for, at barnet synes at det er sjovt at køre på den trehjulede cykel, det er i lige så høj grad et udtryk for, at barnet kan selv og gerne vil vise dette frem. Så må forældrene leve med at turen tager ½ time at gå i stedet for de normale 10 minutter og ellers må man købe en trehjulet cykel med skubbestang.
trehjulet cykel tilbud
Find priser på trehjulede cykler i shoppen.

Skriv et svar