Hvilken trehjulet cykel bør man købe til sit barn

Trehjulede cykler er ikke kun noget som børn kører på, men alligevel er en søgning på ”trehjulet cykel” oftest et udtryk for, at man gerne vil finde en ny cykel til et mindre barn.
Der findes også indenfor kategorien trehjulede cykler mange forskellige at vælge imellem. Der er dog nogle modeller, som er mere kendte end andre er. Den helt store klassiker indenfor de små begyndercykler er Winthers trehjulede cykel.

Trehjulet Winther cykel

Den kendte model fra Winther er en trehjulet cykel, som er lavet i metal og hjulene er lavet af massiv gummi. Alle modellerne har uanset stelfarve hvidt sæde og håndtag. Hvis du falder over en model, som har sæde eller håndtag i andre farver, så er det enten ikke nogen original Winther cykel og ellers er der blevet skiftet dele på den.
trehjuletcykel1
Billedet er lånt fra www.cykelpartner.dk
Der findes desuden variationer af den lille og utrolig holdbare cykel, men den mest almindelige af dem har tiplad. Anbefalingen herfra vil altid være, at man køber en model med tiplad, da dette giver utrolige mange muligheder for de små for at kommer ting i ladet og efterfølgende køre hen og læsse af. Rigtig mange børn bruger næsten mere tid med tipladet end de gør med at køre på selve cyklen.

Andre trehjulede cykler

Der er naturligvis også andre modeller, som man kan vælge at købe. Men generelt skal man være meget opmærksom på, at man får købt en cykel, som kan holde til at være ude i det danske vejr. Og samtidig skal man naturligvis sørge for at få en trehjulet cykel, som kan holde til at blive brugt. En trehjulet cykel som er lavet af alt for meget plastik vil typisk ikke holde nær så længe, som en der er lavet af stål. Men til gengæld skal man være opmærksom på kvaliteten af pulverlakeringen, hvis man køber en cykel af metal. Børn bruger tingene og hvis man køber en cykel, som let får skrammer, så får man også en cykel, som ruster alt for hurtigt. Så overvej om du måske er bedre tjent med at give 100 eller 200 kr. mere og så få en cykel, som kan holde i flere år.

Pas på med for lette børnecykler

Det kan være fristende at købe en trehjulet cykel, som ikke vejer så meget, da man tænker, at den er meget lettere for barnet at håndtere. Dette er også tilfældet, men faktisk har den en rigtig stor ulempe, som har kostet mange børn lysten til at køre på trehjulet cykel. Nemlig at den ofte har meget lettere til at vælte. Når du skal kigge på cykel, bør du derfor sørge for at få en, som har en god balance i sig selv og hvor der er forholdsvis stor afstand mellem baghjulene.

Køb hos en anerkendt forhandler

For at få optimal vejledning og udvalg bør du vælge en anerkendt forhandler af trehjulede cykler. Der findes rigtig mange små lokale forretninger, som kan give dig en god vejledning i at vælge den rigtige cykel og desuden, kan en lokal forhandler også samle cyklen for dig. Men hvis du er mere til nethandel, så findes der også nogle rigtig gode store og pålidelige forhandlere af cykler online. En af de største og meget roste forhandlere online er Cykelpartner.dk. De har solgt børnecykler i rigtig mange år og de er gode til at vejlede dig i samlingen af cyklen, hvis du har problemer med dette. Du kan se deres udvalg i trehjulede cykler her.

Skriv et svar